Beskrivning av våra tjänster

Vi erbjuder cykelturer för både mountainbike och landsväg. På Cyperns oräkneliga grusvägar och stigar har vi mängder med turer för alla typer av MTB-cyklister, från nybörjare till elit. För landsvägscyklister finns det massor med små fina vindlande asfaltvägar där man sällan ser några bilar. Välj klättring i berg eller lätt kuperade landskap eller naturligtvis allt i en härlig blandning.

Vi har uthyrning av både MTB och landsvägscyklar. Hyrcyklar

Det finns inget minsta antal deltagare, kom 2-3 kompisar eller ett helt gäng!

För större grupper och klubbar erbjuder vi följande upplägg:
– Cykelsemester MTB (mountainbike), relax eller aktiv
– Cykelsemester LVG (landsväg), relax eller aktiv
– Träningsläger

Unik tjänst på Cypern för svenska marknaden:
Vi är de enda som har detta erbjudande för svenska cyklister på Cypern. Vi har svenska guider och personal på plats samt en agent i Sverige. Vi vet vad svenska cyklister vill ha och kan därför anpassa våra tjänster därefter.

Tänk på att allt deltagande och cykling sker på egen risk! Kontrollera era försäkringar.

Cykling MTB

Våra erbjudanden för MTB baseras på i huvudsak följande:
Avkoppling – Cykelsemestervecka, veckopaket med varierande turer
Aktiv – Cykelsemestervecka, med inriktning på träning

Vi har rutter som passar till alla, från riktiga utmaningar till mera relax, men ändå med lite ansträngning. En mångfald av turer finns att välja på allt efter svårighetsgrad och önskemål. För de som vill ha en aktiv cykelsemestervecka och de som vill underhålla formen och de som vill starta upp med vinteruppbyggnad eller träningsupptakt inför den kommande cykelsäsongen.

Grupp Avkoppling: En aktiv cykelsemestervecka med härligt avkopplande cykling i lugnt tempo men ändå med lite utmaningar. Vi sätter samman en bra mix på rutter allt efter era önskemål och gruppens kapacitet.

Grupp Aktiv: En inledande period till vinterträningen med betoning på uthållighet dvs. många längre pass samt successiv upptrappning av den intensiva träningen inför den kommande säsongen, långa pass varvade med intensiva pass och teknikpass. Här väljer vi att lägga mera fokus på de lite längre turerna med inslag av härliga och trixiga single tracks. Det finns även möjlighet till att få ett personligt träningsschema utformat av vår coach/tränare med gedigen utbildning och lång erfarenhet inom cykling.

Cykling LVG

Våra erbjudanden för LVG baseras på i huvudsak följande:
Avkoppling – Cykelsemestervecka, veckopaket med varierande turer
Aktiv – Cykelsemestervecka, med inriktning på träning

Cypern har ett vindlande nät av små fina belagda vägar att åka på och där möter man väldigt få bilar. Här erbjuder vi turer med guide eller att åka på egen hand. Med en enkel karta hittar man de flesta vägarna men bristen av bra vägskyltning gör det svårt att hitta de verkligt sköna slingorna. Grupp Avkoppling: En aktiv cykelsemestervecka med härligt avkopplande cykling i lugnt tempo men ändå med lite utmaningar. Vi sätter samman en bra mix på rutter allt efter era önskemål och gruppens kapacitet. Det finns många bergsbyar med små ”coffee shops”, alla med ett vänligt bemötande och tillmötesgående.

Grupp Aktiv: För de som vill ha en mera aktiv cykelsemestervecka och de som vill underhålla formen och de som vill starta upp med vinteruppbyggnad eller träningsupptakt inför den kommande cykelsäsongen. En inledande period till vinterträningen med betoning på uthållighet dvs. många längre pass samt successiv upptrappning av den intensiva träningen, långa pass varvade med intensiva pass. Här väljer vi att lägga mera fokus på de lite längre turerna med mera höjdmeter. Det finns även möjlighet till att få ett personligt träningsschema utformat av vår coach/tränare med gedigen utbildning och lång erfarenhet inom cykling.

Träningsläger

Vårvinter upptakt med betoning på uthållighet dvs. många längre pass samt upptrappning av den intensiva träningen inför den kommande säsongen, långa pass varvade med intensiva träningstävlingar och teknikpass. Vi erbjuder möjlighet till att få ett personligt träningsschema med uppföljning utformat av vår träningscoach, speciellt erfaren inom cykling. Träningsläger, en två eller tre veckor.

Under träningslägersveckorna erbjuds seminarier rörande cykelrelaterade ämnen såsom:
– Träningsupplägg motion/elit. Varje deltagare som åker en eller flera helveckor med guidning och föreläsningar, har möjligheten att få ett personligt träningsupplägg med uppföljning mm.
– Kost och näring. Föreläsningar i kostens betydelse och tillämpning för idrottsaktiva människor.
– Teknik MTB. Föreläsningar varvas med praktik i optimal miljö allt för att få deltagarna att känna sig säkrare på cykeln och köra snabbare i terräng Dessa föreläsningar är även tillgängliga för grupperna Avkoppling och Aktiv om de sammanfaller i tid.

Träningsläger kan endast erbjudas under perioden, mitten av februari till slutet av mars, och måste bokas minst 6-8 veckor i förväg. Minimum antal deltagare för ett träningsläger är 15 personer.


© 2008 Cycle-in-Cyprus. Alla rättigheter är reserverade.  | Kontakt