Flygresan

De bästa avgångarna med reguljärflyg är från Köpenhamn eller Stockholm. Med charter bokar man endast flygstol. Att ta med den egna cykeln brukar i allmänhet inte vara något problem, lite beroende på om man åker reguljärt eller charter. På charterflyg får man normalt betala ca 30-40 euro per riktning. De flesta reguljärflyg har en avgift för cykel och priset varierar mellan olika bolag och den tas med i mån av plats, så boka i god tid. Vi ordnar med transfer och möter upp vid flygplatsen, kontakta oss för mera information.

För vana resenärer kanske det är direktbokning via internet som gäller, detta brukar vara ett bra och billigt alternativ men för säkerhets skull skicka ett e-mail och boka in cykeln som extra baggage, ifall det är ont om plats.

Packa cykeln:
Att packa i cykelväska, cykelkartong eller klä in i isoleringsrör. Har man ingen cykelväska eller har inte lyckats få tag på en cykelkartong (den lokale cykelhandlaren brukar ha kartonger) pröva då att gå till röraffären och skaffa lite isoleringsrör avsett för AC-installationer i lämpliga storlekar och klä in cykelns ramdelar med mera. Vik styret, ta av pedalerna och lufta ur däcken, eventuellt ta av eller sänk sadeln och checka in den som den är. Kontrollera höjden, max 1 meter, så den går in i röntgenapparaten.


Diverse:
Kolla så ni har ett giltigt EU-sjukförsäkringskort, beställs hos Försäkringskassan

© 2008 Cycle-in-Cyprus. Alla rättigheter är reserverade.  | Kontakt